Carpark Edward Thomsensvej, Copenhagen, Tanska

  • Rakennuksen tyyppi:
  • Parkkihallit
Kartta koko ruudulle Sulje Katunäkymä

The new parking house in Ørestad, which won first prize in a competition, is located at the corner of Edvard Thomsensvej, where its facades will enclose very different types of urban spaces and courtyards.

The architectural idea is that the building, with its light facades of a diffuse character, can adjust itself to the surroundings within the context of varied developments and urban spaces. A main idea is that the building in its entirety should not express itself as a parking house, but that the sight at street level alone communicates the building’s identity to motorists.

The facades are designed in white translucent materials with “greening” towards the courtyard and residential block to convey the desired expression, and help to bring the building in scale with the people living in the neighbourhood or just passing by.

Lue lisää down-arrow.png

Hankkeen tiedot

Hankkeen koko:
23 000 m2
Kerrosten lukumäärä:
9
Hankekehittäjä:
By & Havn
Rakennusliike:
A/S Pihl & Søn
Rakennesuunnittelija:
Orbicon A/S
Arkkitehti:
PLH Arkitekter A/S
Betonielementtivalmistaja:
Ambercon A/S
Toimitusvuosi:
2012
Valmistumisvuosi:
2012

Toimittamamme ratkaisut

Lisätietoja

Yhteystiedot

Jonas Høg, Direktør Puh.nro. +45 5120 5658
Takaisin referenssihakuun